Сайм байцгаануу эрхэм зочдоо. Заза гаруудаар юү вээцгаана?
Урин дулаан цаг ирж уулын мухар, ой мод зодоор дэмий тэнэдэг өвчин сэдэркээдийн тэ. Шорлогний жор оруулы. Зохиосон гэхэд хаашаа чийн. Зохиосон л доо. Зохиомол жор байгаан. Жор бол ер нь яахуу дээ. Аруун айлд орлоо гэхэд аруун өөр амттай юм л иддэг биз дээ угаасаа. Асуудлын гол нь болгох байгаам даа шорлогон дээр вол. Нөгөө гол нь мах бэлдэх. Амтлах биш шүү бэлдэх.
За юу чигсн жороо оруулчий.
-Нэг хонины гуя.
-Гуруун бөөркий сонгино.
-Тал бөөркий сармис
-Бөөркий хар пээрц
-ДАВАС (за нэг 2 хоолны хавлага, арай ч ихдхиймүү. Нэг хоолны хавлага шүү)
-Тэгээд дэлгүүрт зардаг шорлог амтлагч..... кккккк
-Аа нээрээ есийн тос 4-5 хавлага. Арай их байнаа, 2-3 хавлага.
-Лалрын навч хэд гуруу
-Орос цуу (уксус), нэг жижкээн хүүхдийн амны хавлага.
Асуудлын нөгөө голоос нь эхлий. Хонины гуя том жижгээсээ болоод10-15 поорц болдын. Тэгээ нэгий нь 2500-р заруул зардлаа 1.5-2 дахин өсгөөд... юу вэ би. Соорий шүү. Тэгээд махаа бэлдэхдээ бүх хальснаас салгаад, салгахдаа гоё цул хэсгий нь жижиглээд үйрүүлчкүүг сайн анхаарнаа. Сайхан цул цул махнууд бий болонгуут бярууны шагайн чинээ огтлоод босоо нарийхандуу кострууланд хийгээд, за байхгүй бол юунд ч хийсэн яах вээ. Тэгээд дээрээс нь түрүүний амтлагчуудаа хийнгүүтээ гараараа сайхан хутгана. Хэдэн минут хутгы шүү сайхан, хэдэн минут. Тэгээ л хонуулчна. Хонуулах ч юу байху, 12 цаг л болчуул болжаагаан. Бараг л хонож тааржийнуу. 12-с дээш цаг муудчихгүй бол байлгаад байхад улам л сайхан амт орох байх л даа. За гэхдээ 6 цаг дараа л хийж л байсан. Гоё л болсы шд
За одоо эхний гол асуудлаа ярий. Энэ гол асуудлуудаа буруу дугаарлачжээ анхнаасаа. За яахуу одоо өнгөрсөн. Амтлагдцан махаа гаргаж ирээд шорлоноо. Шорлох яах вээ амархан. Ер нь махаа бариад шоронд хатгах амархан, шорноосоо бариад гал дээр болгох хэцүү .
Эхлээд галаа бэлднэ. Цуулсан моднуудаа майхан шиг зогсоогоод цаас тавьж асаагаад, сайхан дүрэлзээд ирэхийн хамтаар хусны нүүрсээ тавина даа. Дашрамд гэхэд аргалаар бас гоё болдийн. Үзсэн хүн хэлжийн би. Яс юман дээр хусны нүүрснээс маханд гашуун амт ордийн, аргал тэгдгүү ин. Жоохон илч багатай, удаан болох гээд байдийн харин. Бас хурдан шатаж дуусаад байдаг муу талтай. Аргал.
Тэгээд чад пад гэсэн ил гал байхгүй болоод, хусны нүүрс юмуу аргал чинь сайхан цогшоод ирэнгүүт дээр нь махаа тавинаа. Махны чинь тос мос дусаад заримдаа пүнн гээ л гал нь асчиж магадгүй. Тэгэнгүүт нь унтраахкуу бол хамаг махаа түлчий шдээ. Унтраахдаа тагий нь цоолсон пээпсийний савтай ус ашиглана. Болжаагаа махан дээрэ пиав асгуул сайхан шүүслэг, исгэлэн болно. Аймар исгэлэн биш л дээ. Зүгээр яахуу часxийсэн. Ёооё за байжий, шүлс гоожкоодээн.
Цогон дээр тавьсан махан дээрэ том таг байвал таг, байхгүй бол төмөр цаас дэлгээд тавьчуул арай хурдан болно. Тэгээ сайхан эргүүлж тойруулж шараад нэг зүсч үзээд болсон байгуул манайхаан шорлог болчиж гэж хашгирий шүү. Тэгэнгүүт заааа гээ л бүгдээрээ хүрээд ирнэ. Тэхээр нь нэг нэгээр нь тараана. Өөртөө нэгийг авна. Тэгээ л шилтэй ногоо могоо, талх тариатай идээ л, нэг гартаа хүйтэн пиаваа бариа л жаргаа суучна шүү дээ. Яс юман дээр шүүрхий идэхэд хор байхгүй л байх. Шинэ махаар хийсэн бол харин ч сайхан шд.
Зургийн линк орууллаа. Хуулах гэсэн чинь болдгүэ. Компьютэр болоогүүм шүү, тэхээс би бол хуулж мэднэ. Яаджил манай Туугий охин мэджил таараа. Тэр зураг бол яаг миний хийсэн шорлог байгаам. Америкийн үндсэний тогооч нарын холбооны сайт дээр байхад нь эргүүлж авлаа. За эндээс зурагаа хар.
* Эцэст нь хэлэхэд энэ бичлэгээ 35-да зориуллаа. Нэг нас хүрчээд онгироодийж гэнэ. Бас намайг өөрт нь бичлэг зориулдаг гээд бас онгироогоод. Онгироо хүмүүс одоо яахав дээ. Баяр хүргий 35-аа.
* Бүүр эцэст нь хэлэхэд Туугий чи пилээтэг гэдэг үгийг пилээтэг гэдгээр нь бичжий л даа гэж гуйх тушаах 2-н завсраар хэлмээрээн.
* За хамгийн эцэст нь хэлэхэд ингээд энэ бичлэгээ дуусгая.
* За жинкэн яг эцэст нь хэлэхэд сайхан хооллоорой. Шорлогоо их идэж, архиан бага уугаарай. Пиав яахав дээ.
2009-05-07 15:04:01
Сэтгэгдэлүүд:
Урин дулаан цаг ирж уулын мухар, ой мод зодоор дэмий тэнэдэг өвчин сэдэркээдийн тэ. Шорлогний жор оруулы. Зохиосон гэхэд хаашаа чийн. Зохиосон л доо. Зохиомол жор байгаан. Жор бол ер нь яахуу дээ. Аруун айлд орлоо гэхэд аруун өөр амттай юм л иддэг биз дээ угаасаа. Асуудлын гол нь болгох байгаам даа шорлогон дээр вол. Нөгөө гол нь мах бэлдэх. Амтлах биш шүү бэлдэх.
За юу чигсн жороо оруулчий.
-Нэг хонины гуя.
-Гуруун бөөркий сонгино.
-Тал бөөркий сармис
-Бөөркий хар пээрц
-ДАВАС (за нэг 2 хоолны хавлага, арай ч ихдхиймүү. Нэг хоолны хавлага шүү)
-Тэгээд дэлгүүрт зардаг шорлог амтлагч..... кккккк
-Аа нээрээ есийн тос 4-5 хавлага. Арай их байнаа, 2-3 хавлага.
-Лалрын навч хэд гуруу
-Орос цуу (уксус), нэг жижкээн хүүхдийн амны хавлага.
Асуудлын нөгөө голоос нь эхлий. Хонины гуя том жижгээсээ болоод10-15 поорц болдын. Тэгээ нэгий нь 2500-р заруул зардлаа 1.5-2 дахин өсгөөд... юу вэ би. Соорий шүү. Тэгээд махаа бэлдэхдээ бүх хальснаас салгаад, салгахдаа гоё цул хэсгий нь жижиглээд үйрүүлчкүүг сайн анхаарнаа. Сайхан цул цул махнууд бий болонгуут бярууны шагайн чинээ огтлоод босоо нарийхандуу кострууланд хийгээд, за байхгүй бол юунд ч хийсэн яах вээ. Тэгээд дээрээс нь түрүүний амтлагчуудаа хийнгүүтээ гараараа сайхан хутгана. Хэдэн минут хутгы шүү сайхан, хэдэн минут. Тэгээ л хонуулчна. Хонуулах ч юу байху, 12 цаг л болчуул болжаагаан. Бараг л хонож тааржийнуу. 12-с дээш цаг муудчихгүй бол байлгаад байхад улам л сайхан амт орох байх л даа. За гэхдээ 6 цаг дараа л хийж л байсан. Гоё л болсы шд
За одоо эхний гол асуудлаа ярий. Энэ гол асуудлуудаа буруу дугаарлачжээ анхнаасаа. За яахуу одоо өнгөрсөн. Амтлагдцан махаа гаргаж ирээд шорлоноо. Шорлох яах вээ амархан. Ер нь махаа бариад шоронд хатгах амархан, шорноосоо бариад гал дээр болгох хэцүү .
Эхлээд галаа бэлднэ. Цуулсан моднуудаа майхан шиг зогсоогоод цаас тавьж асаагаад, сайхан дүрэлзээд ирэхийн хамтаар хусны нүүрсээ тавина даа. Дашрамд гэхэд аргалаар бас гоё болдийн. Үзсэн хүн хэлжийн би. Яс юман дээр хусны нүүрснээс маханд гашуун амт ордийн, аргал тэгдгүү ин. Жоохон илч багатай, удаан болох гээд байдийн харин. Бас хурдан шатаж дуусаад байдаг муу талтай. Аргал.
Тэгээд чад пад гэсэн ил гал байхгүй болоод, хусны нүүрс юмуу аргал чинь сайхан цогшоод ирэнгүүт дээр нь махаа тавинаа. Махны чинь тос мос дусаад заримдаа пүнн гээ л гал нь асчиж магадгүй. Тэгэнгүүт нь унтраахкуу бол хамаг махаа түлчий шдээ. Унтраахдаа тагий нь цоолсон пээпсийний савтай ус ашиглана. Болжаагаа махан дээрэ пиав асгуул сайхан шүүслэг, исгэлэн болно. Аймар исгэлэн биш л дээ. Зүгээр яахуу часxийсэн. Ёооё за байжий, шүлс гоожкоодээн.
Цогон дээр тавьсан махан дээрэ том таг байвал таг, байхгүй бол төмөр цаас дэлгээд тавьчуул арай хурдан болно. Тэгээ сайхан эргүүлж тойруулж шараад нэг зүсч үзээд болсон байгуул манайхаан шорлог болчиж гэж хашгирий шүү. Тэгэнгүүт заааа гээ л бүгдээрээ хүрээд ирнэ. Тэхээр нь нэг нэгээр нь тараана. Өөртөө нэгийг авна. Тэгээ л шилтэй ногоо могоо, талх тариатай идээ л, нэг гартаа хүйтэн пиаваа бариа л жаргаа суучна шүү дээ. Яс юман дээр шүүрхий идэхэд хор байхгүй л байх. Шинэ махаар хийсэн бол харин ч сайхан шд.
Зургийн линк орууллаа. Хуулах гэсэн чинь болдгүэ. Компьютэр болоогүүм шүү, тэхээс би бол хуулж мэднэ. Яаджил манай Туугий охин мэджил таараа. Тэр зураг бол яаг миний хийсэн шорлог байгаам. Америкийн үндсэний тогооч нарын холбооны сайт дээр байхад нь эргүүлж авлаа. За эндээс зурагаа хар.
* Эцэст нь хэлэхэд энэ бичлэгээ 35-да зориуллаа. Нэг нас хүрчээд онгироодийж гэнэ. Бас намайг өөрт нь бичлэг зориулдаг гээд бас онгироогоод. Онгироо хүмүүс одоо яахав дээ. Баяр хүргий 35-аа.
* Бүүр эцэст нь хэлэхэд Туугий чи пилээтэг гэдэг үгийг пилээтэг гэдгээр нь бичжий л даа гэж гуйх тушаах 2-н завсраар хэлмээрээн.
* За хамгийн эцэст нь хэлэхэд ингээд энэ бичлэгээ дуусгая.
* За жинкэн яг эцэст нь хэлэхэд сайхан хооллоорой. Шорлогоо их идэж, архиан бага уугаарай. Пиав яахав дээ.
2009-05-07 15:04:01
ps1: Сэтгэгдлүүдийг энчээнээс хараарай
~~~~~~~~~~oOo~~~~~~~~~~~
Залхуурку бол энийг унш :D Сэтгэгдэлүүд:
1. aso`s exit (зочин) | 2009-05-07 16:23:48
янзтай бичиж
2. *САЙХАН САНАА* | 2009-05-07 16:27:27
ёооёоо өлсөж үхлээ. сайхан харагдаж байна. тасс харагдаж байна..
гэснээс вино бас гос амталдаг тэ.. зүгээр эрээлжилсэн төмөр дээр мах тавиад л шарсан ч гоё байна гэнэ ээээ
гэснээс вино бас гос амталдаг тэ.. зүгээр эрээлжилсэн төмөр дээр мах тавиад л шарсан ч гоё байна гэнэ ээээ
3. iin | 2009-05-07 16:27:39
урин дулаан цаг ирээл гоё байна даа, шорлог хийж байгаам чинь шорлогний төмөр, болдогог сав энэ тэр хэрэгтэй тээ, эсвэл гал түлж байгаад хийж болно гэсэн юм уу,
4. *САЙХАН САНАА* | 2009-05-07 16:28:22
удахгүй дулаан орлооо... сайхан аа... сайхан.. энэ жорыг чэн гумбаад зааж өгөөл зараад суудаг хэрэг ээ..
5. 1st (зочин) | 2009-05-07 16:28:40
виноноос гадна цэвэр цагаан архиар амтлаад хонуулахдаа хэрэглэвэл бүүр тас болдог гэхдээ хайран юм
6. GUMP | 2009-05-07 16:29:06
пиав асгана гэдэг их мухай үг байна дааа. Би пийвыг ходоодноос өөр юмруу асгахын эсрэг байдын
7. 35 | 2009-05-07 17:05:54
Аййда яаанзззтай болж. Бараг л хийж идсэнээс ялгаагүй болчлоо. Изивнитэ.. бишээ ишш башийваа шүү. Чи шүү, чиний дараа бараг би шүү гэя даа. Жооролчноо бас.
8. 35 | 2009-05-07 17:07:00
Энэ Гаамп бас юувээ.
9. hawks | 2009-05-07 17:07:44
bi uksusnd durtai bish oor songolt ba uu. bi balzomik geed neg usan uzmiin tsuu shorlogondoo hiidiin ene her niitstei ve
10. Agai | 2009-05-07 17:09:14
durlaliin hool gej baidag bol uu. mash romantik hool haigaad baina tuslaj chadah uu
11. silenttone (зочин) | 2009-05-07 17:13:38
Баярлалөө, хадгалчий байз..
12. Namara | 2009-05-07 17:40:19
Хи хи, Ямар гоё юм бэ? Шорлог яг ингэж хийдэг залуутай шорлог хийлцэхээр уулын модонд зугаална шүү гэсэн ккк
13. delgeen | 2009-05-07 19:05:40
yamar goyiin za neg tegjiigaad xiine dee xi xi
14. amanjinka | 2009-05-08 05:06:30
ХЭЭЕ МЭНДҮҮ АНД УРИН ДУЛААН ОРОООД ГОЛЫН ЭРЭГ НТР БАРАААДАХ Ч БОЛЖ ШҮҮ
15. anand (зочин) | 2009-05-08 05:40:35
Shudgui hunii shashleg yaj hiidgiig medeh uu?Mashiindsan mahiig saihan amtlaad, tomrondoo saihan shavaad yag adilhan sharaal boloo.harin piav asagj baihaar sulhan nairuulsan uuksuusnii shuusiig tagii ne tsoolson colanii savand hiijaagaad shurshih maygtai asgaj ogno. mahand hemnelttei bas shudend zoolon baidiin.
16. Chabu (зочин) | 2009-05-08 05:55:44
shudgui hunii shahslyk gej hairtai hun, hen negneer sain zajluulaad butsaaj sain arhind darj baigaad sharahiig l heleh baih daa,
17. una (зочин) | 2009-05-08 10:42:05
teneg yum chin yaj bicheed bgaa yum be
18. amg@@ | 2009-05-08 11:06:19
Шорлог яахуу манай Гөхөөгийн хорхог янзтайдааа
19. mgl009 | 2009-05-08 14:35:49
er n bol undsen jor bna ldaa sarmis songino n baga bna darj honuulahdaa zaaval paalantai savand honuuldag yumaldaa er n bol uksus baga zergiin zoolruulj oohiig n bol barag bolgochihdog yum.Ugaasaa bolgoj bh yavtsdaa wine tsatsdag bolhoor usan uzmiin tsuu oort chine taalagdaj bval bolnoo
20. tagnai | 2009-05-09 21:45:16
асосэкxит: Яасан хэцүү нэртэйн. Хүн шорлог хийчээд байхад бичсэний нь яриадаахым даа
САЙХАНСАНАА: эрээлжилсэн төмөр чинь бас л шорлог шүү дээ. Шорлоогүү л болхоос
Ариук@: За төмөр сав мав яахвээ
САЙХАНСАНАА: Хэхэ тэгээч, очсон газраасаа нэг бургас олж бариад, Гумбааг залхуурангуут нь ороолгоо л
1ст: Архи уу? Болдог л байх л да
ГАМП: Яасан харамчим бэ, тэр чинь тэгээд чиний л ходоод руу адилхан орий шд
35: Цадчив уу?
хаукс: за сайн мэдкүээ хэхэ. Өөрийхөө үзсэн дуулснаа л бичжаагаа царай нь энэ.
агай: Хэн билээ нэг зүрхэн хуушуур хийцэн байсийшд. Тэхдээ дурласан хүмүүс чинь бие биенээ л идээд болчдын бишүү ер н?
силэнттон: тэгээ
Намара: Яахнуу, бас шорлуулмаар байгаамуу?
дэлгээн: Юмыг битий хойш нь тавьжаагаач
аманжинка: дунай юу?
ананд: Аа энийг чигсн шүдгүй амандаа хийгээд сайхан дэвтээгээд, сорж соржаагаад нулимж болы шд.
Чабу: Заваараадээ чи
уна: гараараа товшоо л товшоо л
аmг@@: Гөхөөтэйгээ жаргаарай
мгл009: иччлээ. Паалангий нь мартчиж соорий. караокэд нэг мэргэжлийн дуучин орж ирчээдээг даа, тэрэн шиг л юм боллоо.
САЙХАНСАНАА: эрээлжилсэн төмөр чинь бас л шорлог шүү дээ. Шорлоогүү л болхоос
Ариук@: За төмөр сав мав яахвээ
САЙХАНСАНАА: Хэхэ тэгээч, очсон газраасаа нэг бургас олж бариад, Гумбааг залхуурангуут нь ороолгоо л
1ст: Архи уу? Болдог л байх л да
ГАМП: Яасан харамчим бэ, тэр чинь тэгээд чиний л ходоод руу адилхан орий шд
35: Цадчив уу?
хаукс: за сайн мэдкүээ хэхэ. Өөрийхөө үзсэн дуулснаа л бичжаагаа царай нь энэ.
агай: Хэн билээ нэг зүрхэн хуушуур хийцэн байсийшд. Тэхдээ дурласан хүмүүс чинь бие биенээ л идээд болчдын бишүү ер н?
силэнттон: тэгээ
Намара: Яахнуу, бас шорлуулмаар байгаамуу?
дэлгээн: Юмыг битий хойш нь тавьжаагаач
аманжинка: дунай юу?
ананд: Аа энийг чигсн шүдгүй амандаа хийгээд сайхан дэвтээгээд, сорж соржаагаад нулимж болы шд.
Чабу: Заваараадээ чи
уна: гараараа товшоо л товшоо л
аmг@@: Гөхөөтэйгээ жаргаарай
мгл009: иччлээ. Паалангий нь мартчиж соорий. караокэд нэг мэргэжлийн дуучин орж ирчээдээг даа, тэрэн шиг л юм боллоо.
21. 35 | 2009-05-15 18:37:11
А дарга хойтон ямар хоол хийж өх вээ надаа. /уруулаа долоох/
22. Юки | 2009-05-17 22:25:55
Дийшт Гөхөөтэйгээ жаргаарай Багийн хүнэээ чи мэдүүүү
23. tagnai | 2009-05-20 06:36:40
гал тогооны маань зочид Туугий охины жорон дээр л шавхын. Ахлах ахых нь жор явдгүү юу. Туугий чи яагаа иймий?
35: Уруулаа долоодог хоол хийхиймуу, түгүүл тараг өхөөс.
Юки: Амгаа юу? тийн Гөхөөтэйгээ жарга жарга. Амгааг Хөхөөтэй үхтэл нь жаргаажийнаа хоюулаа тээ?
35: Уруулаа долоодог хоол хийхиймуу, түгүүл тараг өхөөс.
Юки: Амгаа юу? тийн Гөхөөтэйгээ жарга жарга. Амгааг Хөхөөтэй үхтэл нь жаргаажийнаа хоюулаа тээ?
24. blogtoihun | 2009-05-20 06:56:44
Ахлахаа шологго пэлээткэн дээр хийж болох уу... надаа тэр нүүрс мүүрс байдаггүй эээ...яах уу...
25. blogtoihun | 2009-05-20 06:57:11
өө шорлогоо...
26. Mongolhuu (зочин) | 2009-05-26 08:57:30
Haviar neg shulsee tsuvuulan baij unshiv. Ajliin tsagaar blogdoh ingeed demii baidag bhgui yu...
27. Юки | 2009-05-26 20:04:33
Блогтой хүн: өөрөө турш, пааарчгаа өмсөөд параакчгаа хий... Ахлахын үгийг дамжуулсышоо анаа минээ
Монголхүү: валиаримчэн энүүгээр нил шүлс... ц ц ц ... эний чэн би цэвэрлэдий мэдүүүүүүү
Монголхүү: валиаримчэн энүүгээр нил шүлс... ц ц ц ... эний чэн би цэвэрлэдий мэдүүүүүүү
28. cacharel | 2009-05-26 20:11:46
Үүүүүүе ээ анаа мнэээ. Хаагуур ороодирүү энэ чэн одооо. ҮНЦИЙ. Хаа таарсан газараа үнцээ явчнаа.
29. Юки | 2009-05-26 20:20:01
пилээтэг гэхгүй бол яахий ай? өөө юувэээ? хэрүүл хийхгжаагаа мартаад байсан байшт
30. Юки | 2009-05-26 20:21:09
хэхээ, яаааг уурын онгод оржаахад үнсэчхийм даа.
31. cacharel | 2009-05-26 20:23:18
Хааахахаха юүн пилээтэг вэ?
32. 35 | 2009-05-26 20:29:02
Палиатаг гэж мэдхүү Чао Чау
33. Юки | 2009-05-26 20:37:25
палианы гадуур палийтал бичдэг Гуа Шин Тао гуай дүүг хэн гэж дуудаадайнаа ши ай? гарчээсэн уур оруулчихий...
34. 35 | 2009-05-26 20:46:45
Ие Гуо Яа
Чао Чау
Чао Чау
35. ХЭнхэГэнДэн | 2009-05-27 08:01:52
энэ их овоо хүү шүү. өргөөд авчихмаар
36. cacharel | 2009-05-27 08:47:23
Гуа Шин Тао гуай би пилээтэг гэж юүен гэж асуугаагүй байна дэхххх о. Юүн пилээтэг гээгэнт яриа явчуу гэжэээнэ дүххххү.
37. moogii (зочин) | 2009-07-04 13:53:38
hooe chi mongol hel gej medhvv tenegee. zow bich l dee. ingej bicheed bhaar mongol hel gej bhgvi boloh ni. naad bichj bgaga bodmoor yumaa.
38. jagii12 | 2009-08-04 02:48:35
orcond ni LALRIIN NAVCH ordiin gene shuu kunuusee ha ha ha.
39. МОНГОЛХҮҮ | 2009-09-08 11:28:59
Галыг нь тааруулах ч их нарийн эрдэм юм шиг байгаам даа. Эхлээд махаа бага зэрэг чанаж борлуулахгүй бол миний шорлог дотроо улаан гаднаа хар болчихоод байх юм билээ хэ хэ.